Blog

Trend hack: Jewellery rawness

Få inspiration til at gå efter rå smykker, gerne med et maskulint touch. Trenden viser sig i form af smykker, hvor det er det basale håndværk kommer til udtryk. Måske du har set vedhæng med en overflade, der er hammeret eller på anden måde tekstureret? Det hele skal ikke være så fint og blankpoleret længere. Gå også efter store kæder, som før var forbeholdt mænd. Nu er der ingen regler, og flere smykkedesignere, laver unisex smykker, der appellerer til stærke individder frem for et bestemt køn. Bliv inspireret nedenfor til at tilpasse trenden til din stil.

Trend hack Rawness

Shop trenden:

halskaede-med-ovalt-vedhaeng-forgyldt
Halskæde med ovalt vedhæng
DKK 600,00
Smal Ørering Sølv
Smal hoop ørering med rå tekstur
DKK 400,00
panzerarmbånd
Panzerarmbånd med plade
Kommer snart i shoppen!
Firkantet Halskæde i sølv med rå overfladeDKK 650,00
Firkantet Halskæde med rå overflade
DKK 650,00

GUIDE: Sådan startede vi webshop og virksomhed

Guide til at starte din egen virksomhed eller webshop
Billede via Pinterest

Hvis du selv går med drømmen om at starte din egen hjemmeside, webshop eller virksomhed – så er du helt sikkert landet det rigtige sted. Vi har længe snakket om at lave en slags how-to-guide, fordi vi får rigtig mange spørgsmål om hvordan det rent praktisk fungerer. Så her er den: Vores ultimative guide til hvordan vi startede vores webshop.

LÆS OGSÅ: Idéen om at starte en webshop

Step 1: Vælg et navn som er ledigt

Efter vi havde besluttet, at vi ville kaste os ud i projektet om at starte en webshop, skulle vi bestemme os for et navn. Det lyder ret simpelt – men det var det virkeligt ikke! Vi var enige om at vi ville have mange forskellige produkter i webshoppen, så navnet kunne ikke knytte sig til de varer, vi solgte. Det var selvfølgelig også vigtigt, at navnet var ledigt, og at vi kunne få vores eget domæne med navnet. Så hver gang vi kom på noget, dobbelttjekkede vi altid, at vi nu også kunne lave en hjemmeside med det navn. Du kan tjekke, om dit ønskede websitedomæne er ledigt hos alle webhoteller – fx hos Unoeuro. Det er selvfølgelig også vigtigt at tjekke, hvad du har af muligheder for at kunne bruge dit navn på sociale medier. Foretag evt. en søgning på Facebook og Instagram med dit ønskede navn, og se hvilke andre sider, personer eller virksomheder, der kommer op. Hvis det er ledigt, er du heldig, men tænk også på, om der er nogle lignende, der kunne forveksles med dit?

Når du har fundet et cool navn og tjekket, at domænet er ledigt, og at du kan bruge navnet, eller en variant af det, på sociale medier, skal du også være sikker på, at der ikke er andre virksomheder i Danmark, som har samme navn. Det kan du gøre i det officielle CVR-register på Virk.dk.
Det var Julia, der fik idéen til vores navn, som helt simpelt er vores forbogstaver J og M. Vi er glade for navnet, fordi det ikke binder sig op på noget produkt, og er simpelt for alle at udtale.

Step 2: Køb webhotel og domæne, og opsæt e-mail

For at kunne lave en webshop eller en hjemmeside i det hele taget, skal du købe et webhotel. Du betaler altså for at nogen “hoster” dit domæne på deres server. Når dine kommende kunder, eller besøgende på dit website, indtaster din webadresse, er det dit webhotel, der søger for, at hjemmesiden vises. Det er heldigvis ikke særlig dyrt at købe et webhotel (Kan fås for helt ned til 10-20 kr/måned.) Her udover skal du også betale for dit domæne. Jeg vil anbefale, at købe webhotellet og domænet samme sted, for at holde det hele mere overskueligt. Vi valgte at bruge Unoreuro, men et andet godt bud er One. Unoeuro er lidt billigere, men til gengæld er One måske mere brugervenligt. Unoeuro fungerer i hvert fald godt for os. Men valget er dit, og der er selvfølgelig også mange andre om buddet.

Det er DK Hostmaster, som styrer alle danske domæner. Altså alle websites, der ender på .dk. Men du kan godt bestille og købe dit domæne igennem dit webhotel, så bare følg vejledningen hos den udbyder, du vælger at bruge.

Når du har købt et webhotel og domæne, skal du lave en e-mail til din virksomhed. Vi var i hvert fald glade for at vi have gjort det helt fra starten, så vi havde alle henvendelser vedrørende JM Company samlet på vores virksomhedensmail. Når du har købt et domæne, er det nemligt også muligt for dig at lave en professionel email, som fx info@jmcompany.dk.

Step 3: Sådan registrerer du din virksomhed

Vi valgte at stifte et selskab, men faktisk behøver du ikke have et CVR-nr, hvis ikke du regner med at omsætte for over 50.000 kr på et år. Vi valgte at stifte et ApS, et anpartsselskab. For at gøre det, skal man kunne dokumentere, at man har 50.000 kr i startkapital. Det er ens bank, der bekræfter, at man har pengene på en erhvervskonto, så for at kunne stifte en virksomhed, er du faktisk nødt til først at få en aftale med din bank om at åbne en erhvervskonto.
Heldigvis kendte vi en, som gerne ville investere i JM Company, men gør du ikke det eller har pengene selv, er det også blevet muligt at starte et iværksætterselskab, IVS. Her skal man kun have 1 kr i startkapital. Det lyder måske nemt, men husk, at det også kræver kapital, at kunne starte en virksomhed. Du må i starten også regne med at bruge nogle penge, inden der kan genereres omsætning. Den behøvede kapital er selvfølgelig afhængig af hvilken slags virksomhed, der er tale om.
Vi fik en revisor til at registere virksomheden, men du kan også selv gøre det på virk.dk, hvor der også er mere hjælp at hente.

Step 4: Design din hjemmeside

Nu kommer vi klart til den mere sjove del! Når du har købt dit webhotel (og registreret din virksomhed), skal du til at designe din hjemmeside. Hvis du kender en multimediedesigner eller en anden, som er dygtig til HTML-kodning, kan I selv kode hjemmesiden, og lægge den på dit nye webhotel. Men for alle andre dødelige, er det nemmeste at bruge et content management system (CMS). Det er altså et program, der gør det nemt for dig at tilføje sider, moduler, billeder og tekst uden at skulle kode.

Hvis du har valgt Unoeuro som dit webhotel, følger der disse CMS-systemer med, som du nemt og hurtigt kan installere:

cms-systemer-til-din-hjemmeside

Jeg har kun arbejdet med Drupal og Wordpress, så det er dem, jeg lige kort vil nævne her.
Er det første gang du skal lave din egen hjemmeside, vil jeg helt klart anbefale Wordpress. Det er verdens største CMS, der findes plug-ins til stort set alt og du har mange forskellige temaer at vælge mellem. En anden fordel er, at du altid kan finde en Youtube-video, der kan hjælpe dig, hvis du støder på et problem i Wordpress. Drupal er godt til større virksomheder, fordi man kan genbruge mange elementer på flere sider. Men i forhold til brugervenlighed, er Wordpress klart vinderen.

Log-in gennem dit webhotel, installér dit fortrukne CMS og du er klar til at lave din hjemmeside. Men hav tålmodighed! Selvom man bare gerne vil lave en fantastisk hjemmeside her og nu, tager det tid at lære. Jo mere du arbejder med det, jo nemmere og sjovere bliver det. Så bare klø på, se en masse Youtube-videoer og du vil snart se, at der er uendelige muligheder med Wordpress.

Vi startede JM Company i sommeren 2017, hvor vi sad i to måneder og arbejdede på vores hjemmeside. Hvis du, ligesom os, har valgt at starte dit website op sammen med andre, vil jeg anbefale, at der er en, som sidder med hovedansvaret for hjemmesiden (og jer andre selvfølgelig har ansvaret for nogle andre ting!) Det er nemmest, hvis der er en, som designer og arbejder på hjemmesiden, fremfor hvis I sidder flere, der skal blive enige om hver eneste detalje. Både Julia og jeg kan arbejde med Wordpress, men da vi opbyggede hjemmesiden, var det Julia, som stod for den. Gennem hele processen snakkede vi selvfølgelig hele tiden om hvad der var godt og skidt, men der var kun én som rent praktisk sad og arbejdede på den. Det gav i hvert fald et godt workflow for os.

Step 5: Installer e-commerce (hvis dit website også skal være en webshop)

Har du også nogle produkter, som du vil sælge på dit website, skal du bruge et e-commerce system. Hvis du bruger Wordpress, kan du gratis installere WooCommerce. Her er altså alle disse funktioner, som du kender fra en almindelig webshop. Visning af varerene, lægge i kurven, check-out og et mail-system som sender automatiske mails til dine kunder, når de har foretaget et køb. Du kan finde WooCommerce i Wordpress under “Plug-ins,” og så installere det derfra. Et andet nemt ecommerce-system er Shopify.

Tak fordi du læste med

Jeg håber, at du kunne bruge vejledningen her. Hvis du opretter en konto (fx gennem et køb her på shoppen), er det muligt at kommentere. Kom meget gerne med dine kommentarer eller egne erfaringer.
Hvis du selv har en lille webshop, og har lyst til sparring , så skriv endelig til os på mail!

Bag artiklen

marie-jmcompany

Marie, 26 år
Jeg er den ene af de to stiftere bag webshoppen JM Company.
Julia og jeg åbnede webshoppen i septemer 2017, og vi har siden forhandlet et udvalgt sortiment af smykker, solbriller og andre accessories. Du kan læse mere om os lige her.

COFFEE DATE

coffee-date what to wear
Coffee date med ham den søde fra parallelklassen eller brunch med veninderne lørdag formiddag? Vi har lavet et inspoboard, som guider dig til et casual, men stilet udtryk.  Fokusér på detaljerne, og hold dit outfit simpelt. Og husk, at med et par solbriller i forårssolen, er du allerede godt på vej. Tag inspiration fra solbrilletrenden lige nu og vælg et par med smalle glas.

 

1. Skjorte fra Malene Birger, 1499 DKK (affiliate link)  2.   Håndcreme fra Meraki, 110 DKK  3.   iPhone 7 cover fra Malene Birger, 199 DKK (affiliate link)  4.   Solbriller fra Quay Australia, 400 DKK  5.   Coin armbånd fra Enamel, 250 DKK

LÆS OGSÅ: FORÅRSINSPIRATION

Indret med PF. Candle Co.

En indbydende duft kan være med til at byde dine gæster velkommen til et hjem, der emmer af personlighed. Find din egen karakteristiske duft til hjemmet, og få inspiration til at indrette din bolig med PF. Candle Co. og 3 internationale instagramere, som alle er fans af de amerikanske duftlys.

All Natural

styling with p.f. candle co.

green plants urban living

Frederikke fra Tyskland, definerer stilen således:

” I like to style with different kinds of plants and wood. Beside that, I keep it as simple as possible – the green of the plants and the natural wood bring so much life into my appartment.”

Se mere fra Frederikke på hendes Instagram, @friederikchen, eller få selv inspiration til at indrette med planter fra bogen Urban Jungle, som kan købes her i shoppen.

Urban Jungle
Bog, Urban Jungle
DKK 380

 

Industrial

Lizzy bor i Philadelphia, USA, på et gammelt loft på en nedlagt tekstilfabrik fra 1800-tallet. Hun har bevaret stålrør og rustikke, bare murvægge, og tilfører liv med store, grønne planter.

 

industrial interior styling

boligindretning

Lizzy fortæller selv om stilen:

“I love that this building still has so much of the original integrity, especially the windows! I am mostly drawn to mid-century to 80s design with a neutral color palette and a bit of quirkiness.”

Se flere billeder fra Lizzys lejlighed på hendes Instagram, @really_really_lizzy

Laid Back

Bridget bor i Montana, USA, og er healer. Hun har dog også stor passion for interiørdesign, og arbejder også ved siden af som boligstylist. Hendes hjem har en uformel og afslappet atmosfære, kombineret med bløde tekstiler og lyse varme farver.

inspiration til soveværelset

bathroom details

livingroom inspo

 

Bidget fortæller selv om sin stil og personlig indretning generelt:

“Everything you surround yourself with is telling a story about who you are, where you’ve been and where you’re headed. Our story shares our love of music, nature, family connection and relaxation.”

Se flere billeder fra hendes bolig på Instagram, @becrowbe.

Hvad enten du er til all natural, industrial, laid back eller din helt egen stil, kan duftlys fra P.F Candle Co. være med til at skabe den helt rigtige stemning i lejligheden, og sprede din ynglingsduft i lokalet. Find hele udvalget i shoppen lige her.

Forårsinspiration (og en lille snak om affiliate marketing)

Endelig begynder det at summe af forår! Jeg nyder i hvert fald i høj grad, at dagene er længere – så jeg også kan nå et par lyse timer hjemme efter arbejde. Jeg tror også, at noget af det særlige ved forårssæsonen er forventningens glæde til lune sommeraftner på terrassen, ferietid og lette sommerkjoler. Vi er i hvert fald klar til foråret og har samlet vores favoritter nedenfor! Julia og jeg har arbejdet de seneste måneder på at opdatere shoppen med mange flere produkter til den nye sæson. Fx finder du nu et bredere udvalg af de danske designersmykker fra Can Copenhagen, og flere nye solbriller fra internationale Quay Australia. Vi håber, at du kan lide de nye produkter lige så meget som os!

Forår collage
1. Bukser med vidde (affiliate link) 2. Thora øreringe 3. Saltscrub med aktivt kul 4. Sandaler med sløjfe (affiliate link) 5. Mia Bella solbriller

 

Vi har i dette indlæg valgt også at tage nogle produkter med fra andre webshops primært for at inspirere og fuldende vores lille collage med forårsinspiration. Men du skal vide, at de to links, som er markeret med affiliate link leder hen til Vero Modas webshop, hvor du kan købe produkterne. Vi får en lille promotion, hvis du køber produkterne ved at trykke på vores link. Faktisk er affiliate marketing en helt anden snak, men siden det er første gang, at vi bruger det her på bloggen, vil jeg gerne forklare lidt om det.

Grunden til, at vi har valgt at gøre brug af affiliate links er selvfølgelig, fordi det giver os (en meget beskeden, dog!) ekstra indtjening til webshoppen. Shoppen er vores største passion, og vi ønsker at udvikle den til en fortrukken portal for stylingsprodukter til hjemmet, accessories og tilbehør. Kan vi få en lille ekstra indtjening, vil det hjælpe os betydeligt, fx med øge vores sortiment og udvalg af produkter.
En anden grund til valget af affiliate marketing er, at vi ikke synes, det virker “irriterende” for dig som læser af bloggen. Bannerannoncer og pop-up reklamer er vi personligt selv ret trætte af, men affiliate links, synes vi, ikke er “støjende.” Vi håber ikke, at du føler dig udnyttet som forbruger, for faktisk ser vi bare linksene som en henvisning til nogle (synes vi selv) lækre produkter. Om man vil købe dem eller ej, er jo fuldstændig op til dig.
En sidste grund til, at vi bruger affiliate links, er fordi det giver os muligheden for at vise vores produkter, der jo primært er accessories som smykker og solbriller, sammen med noget lækkert tøj. Vi har valgt ikke at forhandle tøj i shoppen, men vi synes, at det ser fedt ud, når vores produkter er stylet sammen med tøj og sko, så det ligesom er sat i en kontekst.

Er du enig? Og hvad synes du om affiliate links? Det er jo efterhånden integreret på rigtig mange danske blogs, og vi synes, det er vigtigt, at der i hvert fald er gennemsigtighed omkring det. Man kan jo også vende det til en positiv ting: Man skal som forbruger give den samme pris for en vare, om du køber den gennem et affiliate link eller ej – Men hvis du køber den gennem et affiliate link, kan du samtidig støtte din ynglingsblogger eller et projekt!

I hvert fald tusind tak fordi du læste med.
/ Marie

Nyt år – Nye muligheder

jmcompany-tassel-earring
Vi glæder os til at vise jer nogle af de nye produkter vi kommer til at forhandle snart!

Hello 2018!

Så har vi taget hul på et nyt år, et nyt år med nye muligheder, udfordringer og bare en masse spændende projekter for os og JMCOMPANY. Jeg håber, at I alle er kommet lige så godt ind i det nye år, som Julia og jeg, der heldigvis nåede at fejre lidt af julen sammen.
I skal også have en stor tak for alle de ordrer vi modtog i december – Jeg håber, at alle pakkerne er faldt i god jord!

Nyt brand i familien

2018 tegner allerede til at blive et rigtigt godt år… Vi kan godt afsløre, at vi allerede nu har fået et nyt samarbejde i hus med det århusianske smykkebrand Miss Cantik! Vi mødte Pia, som er designeren bag, til Designcellerne, en lille designmesse, som jeg tidligere har lavet et indlæg om (lige her.) Vi har udvalgt en del fra brandets store kollektion og Julia er i disse dage ved at tage billeder til shoppen med Miss Cantik. Vores udvalgte produkter til shoppen består mest af øreringe, men også få smukke halskæder. I kan roligt glæde jer! Følg med på Instagram og Facebook, her skal vi nok fortælle, når de er tilgængelige på shoppen.

Nytårsfortsætter for JMCOMPANY

Et af mine personlige nytårsfortsætter for 2018, er at kunne lægge mere fokus på vores lille butik. Jeg fik nyt fuldtidsarbejde i november 2017 – et job, som jeg også er rigtig glad for. Når jeg kommer hjem fra arbejde i hverdagene, er det første jeg gør, at åbne vores indbakke for JMCOMPANY, svare på mails og pakke eventuelle ordre. Måske har I undret jer over først at få svar eller tilbagemelding sent på eftermiddagen eller om aftenen – men det er altså derfor!  Vi har ingen fastansatte, der sidder hele dagen og kun har fokus på webshoppen (…Måske det kommer en skønne dag!)

Julia er i gang med sin kandidat i International Virksomhedskommunikation (engelsk) på Aalborg Universitet, og er også i perioder meget hængt op. Men det er mit ønske for 2018, at vi kan få nogle gode arbejdsweekender sammen, Julia og jeg, hvor vi kan fokusere på webshoppen og fortsat blive ved med at udvikle os. Vi er i hvert fald stolte af vores resultat for 2017, nemlig at vi har tjent nok penge til at købe nye spændende produkter til siden.

Tak fordi I følger os. Vi ønsker jer det bedste for 2018, og håber det rummer mange spændende muligheder og oplevelser.

Nye planer for JM Company

Messebesøg formland
Fra vores sidste messebesøg, Formland.

Grundlaget for JM Company

… er alle vores fantastiske leverandører. Vi har pt 8 forskellige brands inde i butikken, og synes alle de bidrager til at gøre vores lille webshop endnu mere spændende. Vi “åbnede” JM Company d. 1. september 2017, og har således været online i lidt over 2 måneder. Siden da har vi allerede fået to nye leverandører, Badeanstalten og New Mag, som vi mødte første gang på designmessen Formland i Herning. På shoppen kan I således nu både finde lækre velværeprodukter, coffee table bøger, boligartikler, solbriller og smykker.

Altid på udkig efter unikke produkter

Selvom vi er virkelig glade for vores nuværende produktsortiment og samarbejder, er vi altid på jagt efter spændende produkter og brands, som kan passe ind i JM Company familien. Instagram er vores primære kilde og inspiration til at finde nye lækre brands, men faktisk tager Julia og jeg også til “Designcellerne” i Horsens næste weekend. Det er en lille designmesse med upcomming designere og unikke produkter. Jeg glæder mig virkelig til at møde de mange iværksættere og se deres projekter. Vi er jo på mange måder i samme båd – og derfor synes jeg, det bliver virkelig interessant at høre deres historie, erfaring og deres igangværende projekter.

Fremtiden for vores webshop

Det er selvfølgelig ikke nogen hemmelighed, at vi også håber at få nogle nye aftaler i hus. Vi vil gøre JM Company til et større site med flere inspirerende produkter og større udvalg. Vores fokus lige nu er mere på upcomming brands. De er tit interessante, fordi kreativiteten er mere løssluppen – det synes jeg i hvert fald. For små iværksættere er det jo lysten, interessen og kreativiteten, der driver værket, og det tror jeg bestemt bliver afspejlet i deres produkter! Vi glæder os i hvert fald til at besøge messen, og skal nok dele med jer, hvordan det er gået.

Nyheder i shoppen

Nyheder i shoppen

 

Endelig kan vi løfte sløret for vores nye samarbejdspartner: New Mag. Vi er så glade for at kunne forhandle tre af deres bøger i vores webshop! New Mag er virkelig skarpe på inspirationsbøger indenfor mode, interiør og living. Måske du allerede kender Kinfolk og de bøger og magasiner, der i forvejen er udgivet omkring om konceptet? Det er i hvert fald nogle af New Mags’ bestsellere.

Kinfolk

 

Vi kommer til at forhandle bogen “The Kinfolk Table,” der bl.a. indeholder 85 opskrifter og lækre billeder, der kan være med til at inspirere til din næste komsammen. Læs mere om bogen lige her. Den er ikke at finde i shoppe lige pt – men er så vej!

Foruden Kinfolk har vi fået fingre i den inspirerende bog “Urban Jungle,” hvor der er gode tips til hvordan du forvandler din bylejlighed til en lækker oase med planter. Køb bogen lige her og indtil da kan du blive inspireret af forfatterens blog, joelix.com. Urban Jungle, DKK 380,-

Sidst men ikke mindst kan vi præsentere “Green Home Book.” En bog, hvor de to forfattere Susanna Vento og Riikka Kantinkoski tager os med rundt i forskellige hjem og med fantastiske billeder inspirerer til hvordan du selv kan indrette med grønne planter. Læs mere om bogen her.
Køb den i shoppen lige herGreen Home Book, DKK 300,-

 

De bedste svenske bloggere på Instagram

victoria-tornegren-svenske-bloggere

De bedste svenske bloggere på Instagram

Jeg elsker når man opdager nye Instagram-profiler og bare føler, at en ny verden af inspiration har åbnet sig for en, fordi man tilfældigvis lige faldt over vedkommende. Min all-time favorite Instagram-profil tilhører den svenske blogger, Angelica Blick. Jeg vil tro, at jeg har fulgt hendes blog i 3-4 år, og jeg synes hendes Instagram er mindst ligeså cool. Hun er nok hvad jeg vil betegne som en klassisk Insta-girl, som altid er med på de nyeste tendenser.  Men man fornemmer også tydeligt hendes personlighed, humor og selvironi – det er hvad jeg synes er så fedt ved hende. Indenfor det seneste år, er hun, ligesom mange andre bloggere, begyndt at lægge vægt på videoer og poster jævnligt vlogs fra hele verden. Hvis du på en grå mandag trænger til inspiration eller bare afslapning, så gå ind og find en af hendes vlogs! Hun fortjener virkelig de varmeste anbefalinger.

Angelica Blick, svensk mode- og rejseblogger
www.angelicablick.se
1,2 mio følgere på Instagram
Find hende som @angelicablick

angelica-blick-svenske-bloggere

Lisa Olsson, personlig blogger
www.lisaplace.se
472 K følgere på Instagram
Find hende som @lisa.olssons

Jeg følger Lisa Olsson, fordi jeg elsker hendes vovede stil, og mod til fx at invitere 70’er bukser ind i klædeskabet og få klippet pandehår. (Når jeg ser hende, får jeg selv lyst til at finde saksen frem. Men NEJ, det er ikke en god idé at få pandehår. Nogensinde. Igen. Til mig i hvert fald!) Hun har for nylig lanceret sit eget smykkebrand, Nootka Jewelry, som er originale rustikke smykker.

 

lisa-olsson-svenske-bloggere

Victoria Törnegren, modeblogger
www.victoriatornegren.se
766 K følgere på Instagram
Find hende som @victoriatornegren

Victoria Törnegren er indbegrebet af skandinavisk minimalisme. Hendes outfits er stilrene og meget simple. Hun mikser tit materialer som denim, hvid bomuld og læder, men der kan dog snige sig andet med. Hun er gift med modellen Erik Forsgren, hvilket bestemt ikke er nogen ulempe. De poster (heldigvis) tit billeder sammen, og har en sød lille datter.

victoria-tornegren-svenske-bloggere

Følger du nogle cool personligheder, så del dem endelig med os! Som jeg skrev, er det bare fedt at opdage nye – specielt hvis de går hen også bliver ens daglige “treat” (det er de her tre i hvert fald for mig!)

Få inspiration fra svenske bloggere

inspoboard-svenske-bloggere
Scroll to top